revelatia

Crestini Adevarati

Faptele Milosteniei Trupului

1. A satura pe cel Flamand. (Mancare)
2. A da de baut celui Insetat. (Apa)
3. A imbraca pe cel Gol. (Haine)
4. A primi pe cel Strain cum se cuvine. (Ospitalitate)
5. A cerceta pe cel Bolnav. (Vindeca)
6. A cerceta pe cel Inchis. (Ajuta)
7. A ajuta pe cel In Nevoi. (Fapta)

Faptele Milosteniei Sufletului

1. A indrepta pe cel ce Greseste. (Corecta)
2. A invata pe cel Nestiutor. (Educa)
3. A da sfat bun celui ce se Indoieste. (Sfatui)
4. A ne ruga pentru Aproapele. (Rugaciune)
5. A mangaia pe cei Tristi. (Intelege)
6. A suferi cu rabdare Asuprirea. (Temperanta)
7. A ierta pe cei ce au Gresit. (Mila)

Transpunerea in fapte a acestor datorii spirituale.

30 % Mancare si Apa = Saraci
30 % Haine si Medicamente = Bolnavi
30 % Carti si Sfaturi = Nestiutori Acei care Gresesc
10 % Rugaciuni si Bunatate(Bani) = Acei in Nevoi la Greu

Cazuri sociale acei oameni cu probleme care necesita ajutor de orice fel poate acorda un crestin adevarat.
Crestinii ucenicii lui Iisus pot aduce o raza de lumina in viata oamenilor cautand sa pacatuiasca cat mai putin sau deloc daca isi doresc asta prin predarea vietii lor lui Iisus si sa ajute pe cei nevoiasi din comunitatea lor si nu numai pe orice semen pe care il intalnesc si e in nevoi sociale sa contribuie dupa cat poate si il lasa inima la ajutorarea altora ca si cum ar fi ei cei care ar avea nevoie de ajutor si s-ar ajuta singuri caci cu ce masura masurati vi se va masura de catre Dumnezeu si e mai ferice sa dai si sa ajuti neconditionat decat sa primesti deci daca esti crestin adevarat si nu numai cu numele si vorba ci si cu fapta faci ce ar fi facut Iisus si urmezi exemplul sau biblic pentru o viata deplina traita in armonie cu legile Divine si voia Domnului. Domnul sa va ajute sa puteti implini aceste lucruri in viata celor in suferinta si nevoi cei cu suflet vor aduce cat mai multe roade prin fapte demne de urmat de orice crestin adevarat.

Pacate cu voia sau fara voia noastra ce ne tin departe de Dumnezeu si Viata Vesnica cu cat ai mai putine pe lista bifate si te apropii de zero cu atat de mult te apropii de o viata spirituala implinita si deplina si esti pe drumul cel bun care iti schimba viata total incearca si vezi intr-o perioada daca viata ta se schimba cand renunti la ele sau e mai rea decat ai avut-o inainte si cand faci acest lucru predate total lui Dumnezeu si lasa ca Duhul Sfant sa ia locul egoului tau personal si numai atunci vei putea trai schimbarea cu adevarat.

Pacate Capitale

1. Mandria(A Te considera special A fi Cineva)
2. Iubirea de Bogatii(Lucrurile Lumesti Materialismul)
3. Desfranarea(Pofte lumesti Placeri)
4. Lacomia(A Dori mai mult decat ai nevoie)
5. Invidia(A Pofti ce are altcineva)
6. Mania(Enervarea)
7. Lenea(A Nu face nimic constructiv cu viata ta)
8. Uciderea(Fapte si Vorbe)
9. Sodomia(sex oral si anal) si Gomoria(sex cu animale)
10. Asuprirea Orfanilor si Saracilor(A Chinui)
11. Batjocorirea Parintilor(Fapte si vorbe de ocara)
12. Impietrirea Inimii(A Nu Iubi)

Pacate Secundare

1. Vorba in Desert(Vorbe fara sens si morala)
2. Minciuna(Ascunderea Adevarului)
3. Barfa si Judecarea aproapelui(Vorbe ce nu ne privesc personal si atitudine gresita fata de altul)
4. Betia(Alcol si bauturi tari)
5. Furtul(A lua ce nu ne apartine)
6. Nedreptatea(A Nu fi corect cu aproapele)
7. Dusmania(Ura)
8. Vrajitoria(Ghicitul)
9. Idolatria(dumnezei materiali orice pui pe primul loc)
10. Fumatul(Iarba Dracului)


1. Mândria.

Mândria este pcatul de moarte prin care a cazut îngerul şi s-a facut drac şi din lumina a devenit întuneric. Din aceasta se naşte slava desarta, îngâmfarea, ipocrizia, megalomania, aroganta, înfumurarea, laudaroşenia, neruşinarea, ocara şi altele, care sunt toate fiice ale mândriei. Din mândrie se nasc doua surori: îngâmfarea si nerusinarea. Ingîmfarea este patima cea mai rea dintre toate si pricina a tuturor relelor dintre oameni. Aceasta produce toate scandalurile, aceasta aduce dezbinarile, provoaca schismele, rastoarna asezamintele, tulbura pacea din lume, aduce lupte si razboaie si toate nenorocirile dintre oameni. Mândria naste nerusinarea, necredinta, ura, mânia, dispretul, dusmania, dispretuirea aproapelui, împietrirea inimii, cruzimea; pe când cel ce are smerenie scapa de toate acestea si le biruieste. Fericit este cel ce are smerenie, caci acela va mosteni pamântul celor blânzi, adica al dreptilor... Caci, cel ce se umileste pe sine se va îna1ta.

2. Invidia.

Invidia este pacat de moarte si dintr-însa ies zece ramuri, adica: complotul, mânia, dusmania, cearta, nemu1tumirea, lua- rea în rîs, bucuria de raul altuia, ura, tinerea de minte a raului, uciderea. lnvidia este patima unui suflet inrautatit, chinuit de bunul mers si faptele bune ale aproapelui. Invidiosul, ca si tuberculosul, este mâncat pe dinlauntru si este mistuit de patima. Invidiosul uraste pe cel ce îl întrece cu situatia, cu bogatia, cu cinstea. Invidiosul pofteste necontenit bunurile aproapelui sau, uraste pe cei frumosi si buni. Este prietenul si ajutorul satanei. Invidiosul se hraneste cu nenorocirea aproapelui sau. "Nu este patima mai otravitoare ca invidia". Asa cum rugina manânca fierul, asa si invidia macina sufletul celui ce o are". "Invidia este cea mai nedreapta dintre toate patimile, dar si cea mai dreapta: pe de o parte, izgoneste tot binele, iar pe de alta, chinuie pe cel care o are". Dar cel ce are adevarata dragoste de Dumnezeu si de aproapele, pe toate acestea le biruieste si le nesocoteste si de nici una nu este ranit; pentru ca "dragostea îndelung rabda, este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste, nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeste raul, nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda; dragostea nu cade niciodata"

3. Iubirea de argint

Iubirea de argint este radacina tuturor relelor, caci dintr-însa se nasc: marturia mincinoasa, lacomia, minciuna, nemilostivirea, viclesugul, nedreptatea, furtul, batjocorirea celor sfinte, camataria, închinarea la idoli. Toate acestea sunt roadele si copiii iubirii de argint. Iubirea de argint este alipirea irationala de bani, este patima înfricosata, nedreapta, faradelege şi nesaturata. Iubitorul de argint este mai nenorocit decât toti; are totul si nu are nimic. Niciodata nu se ridica satul de la masa, iar daca este invitat Ia altcineva manânca precum porcul nu se mai satura. Niciodata nu este îndestulat cu ceea ce are; iar, pe Iânga ceea ce are doreste, daca ar fi cu putinta, sa gramadeasca toti banii din lume. Iubitorul de argint si lacomii sint cei mai mari, mai înfricosati, rani vatamatori materialisti si dusmani ai omenirii. Bogatul iubitor de argint se aseamana cu animalul care transporta aur, dar se hraneste cu paie. "Necontenit vede aur, necontenit cugeta Ia aur si numai pe acesta îl vede înaintea ochilor si-si aduce aminte numai de el". Dar cel ce face milostenie, pe toate acestea le calca în picioare si de nici una nu este vatamat; caci milostenia face pe om asemenea cu Dumnezeu: milostiv, îndurator, iubitor de oameni, bucuros, compatimitor; il face prieten al lui Dumnezeu, si numele lui este cunoscut tuturor.

4. Desfrânarea.

Desfrânarea este pacat de moarte, oprit si de cele zece porunci ale lui Dumnezeu. Din acest pacat se nasc: sodomia, onania, coruptia, amestecarea sângelui, silnicia, bestialitatea, adulterul, nefrica de Dumnezeu s.a. Toate acestea sunt copiii si roadele desfrânarii. "Prin patru lucruri, se trezeste patima desfrânarii si curvia: din mâncare si bautura peste masura; din somn mult; din nelucrare, joaca si multa vorbire si din împodobirea hainelor". "Cel stapânit de demonul desfrânarii nu are numai acest pacat, ci adauga si altul. Adica, vorbeste nerusinat, se imbata si ispiteste si pe altii. Iar cel ce are curatie, pe toate acestea le biruieste, le calca în picioare si de nimic nu este vatamat, caci înfrânarea pazeste pe om feciorelnic, curat, nestricat, asemenea îngerilor lui Dumnezeu si aduce lui Dumnezeu jertfa vrednica, totdeauna, în tot timpul si locul.

5. Lacomia pântecelui.

Lacomia este pacatul de moarte din care se naste: risipa, ilegalitatea, juramântul mincinos, betia, furtul, senzualitatea, rapirea, lingusirea, nerusinarea, nesaturarea. Toate aeestea sunt progeniturile si rodul lacomiei pântecului. "Grija de pântece este radacina tuturor relelor. "Cel ce-si îngrijeste stomacul si lupta sa biruiasca duhul curviei este asemenea celui ce voieste sa stinga focul cu gaz. Când pântecele este strâmtorat, se smereste inima; dar când acesta este îngrijit, gândul se fuduleste". "Cine se îndestuleaza cu mâncarea se aseamana cu animalele si cu fiarele: cu tigrul, cu leul, cu ursul si cu porcii, si nu cu oamenii". "Nu murdaria este rea, ci lacomia pântecelui. Caci multa mâncare si deasa mâncare este cauza desfrânarii". "Însa mare bun este postul. Acesta nimiceste ranile pacatului, potoleste aprinderea patimilor trupesti si le îmblânzeste, este salasul bunatatii, odraslire a rodului bucuriei" Iar cel ce posteste pe toate acestea le biruieste si le dispretuieste, pentru ca postul este însotit de înfrânare, de nevointa, de curatie si de rugaciune mai ales in ziua Sabatului sa te infranezi de la toate cele firesti si prin curatia trupului si nefacerea lucrului saptamanal incluzand si pe acela de a manca sa postiti pentru curatia trupului si sufletului fiind curati in fata Domnului.

6. Trândavia.

Trândavia este pacatul de moarte caruia îi urmeaza: deznadejdea, lenea, nepasarea, neglijenta, impietatea, necredinta, slabanogirea, osândirea altuia, amânarea s.a., care sunt copiii trândaviei. Cel stapânit de trândavie uraste cele prezente si doreste pe cele ce nu sunt de fata" "Multa nepasare si trândavie este mai vatamatoare decât toata lucrarea diavoleasca, si diavolul care îi stapâneste, prin trândavie îi stapâneste. Pe când cel râvnitor si veghetor cu sufletul, de toate acestea este scapat si le biruieste cu totul, caci cel veghetor are aparatori rugaciunea, evlavia, pocainta, caldura, studiul, cinstea, frica de Dumnezeu, cainta sincera, cugetarea la Sfintele Scripturi, prin care gaseste viata vesnica".

7. Mânia.

Mânia este pacatul de moarte din care se nasc: nebunia, blasfemia, cruzimea, tulburarea, spaima trupului, ocara, iritarea, prostia, schimbarea trupului, uciderea si multe altele, care toate sunt copiii mâniei si iritatiei. Toate pe care le fac oamenii stapâniti de mânie sunt oarbe, fara de minte, pacate. De aceea, trebuie sa ne pazim de mânie si sa vorbim cuvincios; si nu numai a nu ne mânia, ci nici a nu striga, caci racnirea este materie a mâniei. Sa taiem aripile mâniei, ca nu cumva rautatea sa creasca iarasi; caci arzatoare este patima mâniei; arzator si teribil jefuieste sufletele noastre. De aceea trebuie ca totdeauna sa-i astupam iesirea ei. Foc teribil este mânia si pe toate le mistuie. Betie este mânia si mai teribila decât betia, mai mizerabila decât diavolul. Dar, daca ne pazim sa nu ridicam glasul, am gasit calea cea mai buna a filosofiei. Dar omul rabdator pe toate acestea le sufera si le biruie, pentru ca din rabdare se naste nerautatea si resemnarea prin care toate se biruiesc si se risipesc.                              ADEVARUL BIBLIC

 Biblia contine gandul lui Dumnezeu, starea omului, calea mantuirii, destinul pacatosilor si fericirea celor credinciosi. Doctrina ei e sfanta, preceptele ei sunt convingatoare, istoria ei este adevarata si hotararile ei de neschimbat. Citeste-o pentru a fi intelept, crede in ea pentru a fi mantuit si pune-o in practica pentru a fi sfant. Ea contine lumina care sa te calauzeasca, hrana ca sa te sustina si mangaiere ca sa te bucure. Ea este harta calatorului, toiagul peregrinului, busola pilotului, sabia soldatului si hrisovul crestinului. In ea paradisul este restaurat, cerul este deschis si raul distrus definitiv. Christos este marele ei punct central. Ea trebuie sa ne umple mintea si sa sa ne calauzeasca pasii. Citeste-o incet, continuu si cu rugaciune. Este o mina a bogatiei, un paradis de slava si un rau de placere. Ea iti da viata si va fi deschisa in ziua judecatii si va fi pururi amintita. Ea implica cea mai mare responsabilitate. Ea va rasplati  munca celor ce se apleaca asupra ei cu credinta si va rasplati pe cei    care-si bat joc de continutul ei. Nici o alta carte din lume nu are puterea de a schimba caracterul oamenilor
Biblia schimba chiar si pe salbatici, civilizeaza chiar si natiunile si ridica pe oamenii cei mai pacatosi si decazuti, facandu-i de folos familiei si societatii.
Prin puterea ei, barbati si femei au rupt lanturile obiceiurilor pacatoase. Ei au renuntat la egoism si necredinciosul a devenit evlavios, betivul absistent, desfranatul curat. Suflete care au purtat asemanarea lui satana au fost schimbate  dupa chipul lui Dumnezeu. Insasi aceasta schimbare este minunea minunilor. O schimbare savarsita prin cuvant este una dintre cele mai adanci taine ale Cuvantului Vietii.
Noi nu o putem intelege noi putem doar crede dupa cum citim in Scriptura caci aceasta inseamna: Christos in voi e nadejdea Slavei. Tot cerul este interesat de mantuirea noastra si nu avem de dat socoteala numai pentru ce am facut ci si pentru ce am lasat nefacut pentru caracterul nostru nedezvoltat si pentru ocaziile nefolosite si irosite. Domnul Christos doreste sa reproduca chipul Sau in inimile oamenilor si face acest lucru in si prin aceia care cred in El  dar pentru asta trebuie sa ne impacam cu Dumnezeu sa ne marturisim pacatele Domnului prin rugaciune sincera si prin pocainta si renuntare la tot ce e gresit fata de legea divina si daca facem acest lucru El este credincios si drept sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire. Este inima mea un pamant bun in care samanta Cuvantului lui Dumnezeu sa poata incolti, creste si aduce roade pentru imparatia lui Dumnezeu.
Suntem noi constienti de responsabilitatea pe care o avem in legatura cu desavarsirea caracterului meu folosind toate darurile pe care mi le-a incredintat Dumnezeu. Voi fi eu prin harul lui Dumnezeu un bob in granarul lui Dumnezeu. Parabola semintei care creste si incolteste singura ne invita pe toti la o introspectie personala pe care sa ne-o facem fiecare cu ajutorul Duhului Sfant al lui Dumnezeu astazi aici si acum.
Sunt patru categorii de oameni semanate in lume una care nu vrea sa auda de cuvantul Domnului nu crede si face doar voia sa si a egoului sau personal si celelalte in ordinea enumerarii in parabola biblica sunt urmatoarele crestinii doar cu numele primele doua categorii si ultima categorie crestinii si cu fapta.
Prima categorie din cele doua sunt in procent de 90 % si tin doar opt porunci din legea divina incalcand frecvent si cu buna stiinta porunca a 2 si a 4 din lege si numarul lor este foarte mare. A doua categorie din cele doua sunt in procent de 9 % si tin doar 9 porunci din legea divina incalcand frecvent si cu buna stiinta porunca a 4 din lege si numarul lor este mediu. Ultima categorie ce reprezinta samanta cea buna semanata de Iisus si care va aduce roade unul 30 altul 60 si altul 100 dupa numarul talantilor pe care ia investit Dumnezeu in ei sunt cei care tin toate poruncile lui Dumnezeu inclusiv SABATUL fiind cunoscuti ca Ramasita Domnului si sunt doar un procent de 1 % ei fac voia Domnului si tin credinta lui Iisus Christos ce  reiese clar din biblie si acesti oameni aduc rod bun in via Domnului ei sunt cei care vor cunoaste mantuirea si care in vremea sfarsitului ca si in tot timpul de la creatiune si pana la judecata vor fi fost pastratori fideli ai cuvantului si vor fi adus roade bune deci cine vrea sa urmeze Domnului va trebui sa se intoarca la dreapta credinta sa aplice invataturile bibliei si sa renunte la traditie si invataturi omenesti care  nu au de a face cu legea lui Dumnezeu si care ne indeparteaza de Iisus.

Aceste Biserici ale Ramasitei se gasesc si in orasul tau cauta sa vezi cum sunt oamenii de acolo si vei gasi 5 % din ei care respecta si urmeaza biblia intocmai ei sunt pocaiti si sunt cei ce asculta de glasul Domnului acest procent mic din ei sunt oamenii de care ai nevoie sa ii ai ca exemplu pentru o viata deplina si fericita asa cum siar fi dorit Iisus pentru noi nu cauta exemplele negative ci cele pozitive si stai langa ele si va fi bine pentru tine asa vei cunoaste modalitatea de a te mantui si urmeaza pe cei ce urmeaza intocmai biblia si asculta de Dumnezeu care sunt activi si prin fapte nu numai prin vorbe frumoase ca altii ei sunt ramasita.

Nr           Judet                 Biserica Ramasitei
1            Alba                   14
2            Arad                   39
3            Argeş                 14
4            Bacau                 31
5            Bihor                  11
6            Bistrita-Nasaud  31
7            Botoşani             39
8            Braila                  12
9            Braşov                6
10         Bucureşti şi Ilfov 20
11         Buzu                    40
12         Calaraşi               12
13         Caraş-Severin      10
14         Cluj                       41
15         Constanta            20
16         Covasna               0
17         Dâmbovita           43
18         Dolj                      37
19         Galati                   24
20         Giurgiu                16
21         Gorj                     15
22         Harghita              0
23         Hunedoara          18
24         Ialomita               10
25         Iaşi                      28
26         Maramureş          6
27         Mehedinti            12
28         Mureş                  7
29         Neamt                 23
30         Olt                       22
31         Prahova               62
32         Salaj                    3
33         Satu Mare           11
34         Sibiu                    2
35         Suceava              47
36         Teleorman          84
37         Timiş                   20
38         Tulcea                 5
39         Vâlcea                 14
40         Vaslui                  21
41         Vrancea              16

Legenda
Cei mai multi credinciosi Verde Deschis = 317 Biserici
Credinciosi medii Albastru Deschis = 177 Biserici
CredinciosiputiniAlbastru Inchissi Rosu = 363 Biserici
Credinciosi foarte putini Verde Inchis = 29 Biserici
Credinciosi deloc Rosu Inchis = 0 Biserici

Banat

Timis  20
Caras Severin  10
30 Biserici

Crisana

Arad  39
Bihor 11
Salaj  3
53 Biserici

Maramures

Maramures  6
Satu Mare  11
Mures  7
24 Biserici

Bucovina

Suceava  47
47 Biserici

Moldova

Botosani  39
Neamt  23
Iasi  28
Bacau  31
Vaslui  21
Galati  24
166 Biserici

Dobrogea

Tulcea  5
Constanta  20
25 Biserici

Muntenia

Ialomita  10
Braila  12
Vrancea  16
Buzau  40
Bucuresti  20
Prahova  62
Arges  14
Dambovita  43
Giurgiu  16
Olt  22
Teleorman  84
Calarasi  12
351 Biserici

Oltenia

Valcea  14
Gorj  15
Mehedinti  12
Dolj  37
78 Biserici

Ardeal

Hunedoara  18
Sibiu  2
Brasov  6
Alba  14
Cluj  41
Bistrita Nasaud  31
Covasna  0
Harghita  0
112 Biserici

BINELE POATE ÎNVINGE NUMAI ÎMPREUNA CU TINE ! FA O LUME MAI BUNA FA O SCHIMBARE IN VIATA TA SI LUMEA VA FI UN PIC MAI BUNA CU AJUTORUL TAU FA SCHIMBAREA CARE SA ITI SCHIMBE VIATA CREDE SI VEI REUSI DOMNUL CU TINE

Ajut-mi, Doamne,
Nu atât sa caut mângâiere, cât sa mângii pe altii,
Nu atât sa caut întelegere, cât sa-i înteleg pe altii,
Nu atât sa caut iubire, cât sa iubesc.
Pentru ca cel care da, acela şi primeşte,
Cel care se uita pe sine, acela se şi regaseşte,
Cel care iarta este şi el iertat,
Cel ce moare, acela se naşte in viata veşnica.
Ajuta-mi, Doamne,
Fa ca din mâinile mele sa se vada lumea Ta". AMIN

Calea spre Armonie in Viata

Doamne, fa ca din mâinile mele sa se vada lumea Ta,
Şi acolo unde este gelozie lasa-ma sa pun Dragostea,
Acolo unde este ura lasa-ma sa pun Iertarea,
Acolo unde este cearta lasa-ma sa pun Unitatea,
Acolo unde sunt erezii lasa-ma sa pun Adevarul,
Acolo unde este îndoiala lasa-ma sa pun Credinta,
Acolo unde este disperare lasa-ma sa pun Speranta,
Acolo unde este întuneric lasa-ma sa pun Lumina,
Acolo unde este suparare lasa-ma sa pun Bucurie.

MAI PRESUS DE CEI CARE NU ŞTIU SUNT CEI CARE AFLA SAU CITESC;
MAI PRESUS DE CEI CARE AFLA SAU CITESC SUNT CEI CARE RETIN SAU MEMOREAZA;
MAI PRESUS DE CEI CARE RETIN SAU MEMOREAZA SUNT CEI CARE ÎNTELEG;
MAI PRESUS DE CEI CARE ÎNTELEG SUNT CEI CARE APLICA;
MAI PRESUS DE CEI CARE APLICA SUNT CEI CARE OBTIN REZULTATE;
MAI PRESUS DE CEI CARE OBTIN REZULTATE SUNT CEI CARE, ATINGÂND SUCCESUL, DOBÂNDESC PUTERI PARANORMALE;
IAR MAI PRESUS DE CEI CARE ATINGÂND SUCCESUL DOBÂNDESC PUTERI PARANORMALE SUNT CEI CARE ATING ABSOLUTUL,
DOBÂNDIND ÎNTELEPCIUNEA PRIN CARE TOTUL DEVINE CU PUTINA

Fa-ti timp !

În trecerea grabita prin lume catre veci,

Fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci.

Fa-ti timp sa vezi durerea şi lacrima arzând,

Fa-ti timp sa poti cu mila sa le alini trecând.

Fa-ti timp pentru adevarul ce-n fata ne sta-ntins,

Fa-ti timp pentru privire cu sufletul deschis.

Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti lâng-un izvor,

Fa-ti timp s-auzi ce-ti spune o floare, un cocor.

Fa-ti timp s-aştepti din urma când mergi cu slabanogi,

Fa-ti timp pe-un munte seara, stând singur sa te rogi.

Fa-ti timp sa stai cu mama şi tatal tau în tinzi,

Fa-ti timp de-o vorba buna şi-o mâna sa le-ntinzi.

Fa-ti timp sa stai aproape de cei iubiti, voios,

Fa-ti timp sa fii şi-al casei în slujba lui Hristos.

Fa-ti timp sa guşti frumusetea din tot ce e curat,

Fa-ti timp, caci eşti de bune şi rele-nconjurat.

Fa-ti timp de rugciune, de post şi meditari,

Fa-ti timp de cercetarea celor din suparari.

Fa-ti timp lânga Cuvântul lui Dumnezeu sa stai,

Fa-ti timp caci toate acestea au pentru tine-un grai.

Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa înveti,

Fa-ti timp sa-i dai vietii şi mortii tale pret.

Fa-ti timp acum, ca-n urma zadarnic ai sa plângi,

Comoara risipita a vietii nu poti ca s-o mai strângi.